USAVRŠAVANJE ZA FRIZERA SENIORA

USAVRŠAVANJE ZA FRIZERA SENIORA

Program FRIZER SENIOR pripremljen je u svrhu educiranja  i usavršavanje frizera koji imaju potrebu za osobnim i poslovnim rastom.

Svakom polazniku ovo je prilika da grupno i uz pomoć trenera, dođe do novih znanja o temeljnim i inovativnim tehnikama stručnog rada ili vođenja salona koja će mu uvelike pomoći u svakodnevnom poslovanju frizerskog salona. Nakon  programa usavršavanja i treninga, znanje, sigurnost i motiviranost su dokazano veća te su spremniji za nove izazove i napredovanje u struci.

2.10. OSNOVE NJEGE I ŠTETNI SASTOJCI (9-16h)

Polaznici seminara upoznat će se sa mogućim štetnim sastojcima u proizvodima za njegu kose te njihovim negativnim djelovanjem na ljudski organizam. Usvojit će pH ljestvicu i naučiti pH vrijednost  kose i vlasišta. Nadalje, polaznicima će biti detaljno pojašnjena struktura kose i njega vlasišta, standardi ponašanja prilikom pružanja usluga na glavoperu, kao i standardi pružanja usluge njege. Naučit će kako pozicionirati proizvode i tretmane za kosu u frizerskom salonu. Konačno, polaznici će biti upoznati s osnovnim karakteristikama i specifičnostima brendaActyva te će im biti predstavljena četiri osnovna koraka uspješnog poslovanja s ovim brendom.

15.10. OSNOVA KOLORACIJE I DEKOLORACIJE (9-16h)

Polaznici će steći temeljna znanja o tehničkim uslugamakoloracije i dekoloracije koja će im uvelike pomoći u svakodnevnom poslovanju i samostalnosti u pružanju takvih usluga. Nakon programa usavršavanja i treninga, polaznik će biti spreman samostalno pripremiti i uslužiti tehničke proizvode te prilagoditi traženu uslugu željama i morfologiji svakog pojedinog korisnika usluge. Program uključuje dva modula: kolometrija i štetni sastojci u proizvodima za bojanje kose te dekoloracija i osnove posvijetljivanja kose.

21. 10. RADIONICA ŠIŠANJA K-NOW (9-14h)

K-NOW je prozor u međunarodni svijet dizajna, mode, trendova i ljepote, kroz Kemonovo povećalo.K-NOW kao Kemon, now (sada): ono što je danas za Kemon lijepo, što stvara kulturu i zaslužuje biti opisano, snimljeno i objavljeno u magazinu ovog brenda.K-NOW kao know (znati): poznavati, prenositi poruku, izraziti vlastite vrijednosti kroz linije dizajna povezane s modnim kolekcijama frizura koje nadilaze sezonalnost i uklapaju se u urbano ili prirodno okruženje. Riječ je o projektu koji ima za cilj predložiti koncept istinske i vizionarske ljepote, u skladu s TrueVisionaryBeauty, kako kaže Kemonov moto.

Radionica K-NOW za jesen/zimu 2018. upoznaje polaznike s novim trendovima frizura koje se temelje na novim tehnikama šišanja te modernim i inovativnim tehnikama pramenova i bojanja. Radionicu vode dva edukatora koji na lutkama prezentiraju svaku tehniku pred polaznicima, a zatim polaznici uz pratnju edukatora isto čine na vlastitim lutkama. Grupu za radionicu čini maksimalno 12 polaznika kako bi se ostvario personalizirani pristup i mentorski rad s edukatorima.

6.11. KOMUNIKACIJSKE VJEŠTINE I TEHNIKE PRODAJE (9-16h)

Polaznicima će biti predstavljene osnove komunikacijskih vještina te stilovi i tehnike komunikacije. Naučit će što je verbalna komunikacija i koje su tehnike uspostavljanja komunikacijskog kontakta, kao i na koji način mogu usmjeravati uslužni proces. Također, polaznici će biti upoznati s oblicima neverbalne komunikacije i vještinama govora tijela te prepoznavanjem potrebe na temelju neverbalne komunikacije. Naučit će osnove profesionalnog ponašanja i izgleda u uslužnoj djelatnosti, kao i sedam koraka komunikacijsko-prodajnog procesa, tehnike prezentacije i argumentiranja proizvoda ili usluge.

19.11. NAPREDNA KOLOMETRIJA (9-16h)

Program je pripremljen za potrebe educiranja frizera koji teže većoj samostalnosti i tehničkoj stručnosti u svome poslu, odnosno za sve one frizere koji žele biti u korak s tehničkim inovacijama u svijetu kose.Svakom  polazniku ovo je prilika da dođe do naprednih znanja o tehničkim uslugama koja će mu uvelike pomoći u svakodnevnom poslovanju i samostalnosti u pružanju takvih usluga. Nakon programa usavršavanja i treninga, polaznik će biti spreman samostalno pripremiti i uslužiti tehničke proizvode te prilagoditi traženu uslugu željama i morfologiji svakog pojedinog korisnika usluge. Program se sastoji od dva modula: koloracija i napredna bojanja te dekoloracija i skidanje boje.

25.11. RADIONICA SVEČANIH FRIZURA DAY AND NIGHT (9-14h)

Na radionici predstavljamo kolekciju od pet jednostavnih, nosivih dnevnih frizura koje se vrlo brzo mogu transformirati u prekrasne i elegantne, glamurozne, večernje frizure prikladne za svako događanje, od večeri u kazalištu do vjenčanja. Pritom koristimo Kemonovu inovativnu liniju styling proizvoda AND, zbog čega ova radionica i nosi naziv day AND night.

Polaznici će na ovoj jednodnevnoj radionici usvojiti tehnike izrade kovrča i valova na dugoj i poludugoj kosi te naučiti kako napraviti transformacije dvije frizure na istom modelu, uz korištenje posebnih metoda i specifičnih Andstyling proizvoda. Cilj ove radionice je da frizer u kratko vrijeme dobije upravo onu frizuru koja se nalazi u katalogu, kao i da ista bude dugoročno postojana. Polaznicima će biti prezentirane tehnike, nakon čega će oni iste vježbati na modelima.

26.11. PSIHOLOGIJA I UPRAVLJANJE KLIJENTIMA (9-16h)

Polaznicima će biti prezentirano koje su navike tržišta, kako ih prepoznati i kako utječu na prodaju, uz definiranje odluke kupaca i njihovih potreba. Naučit će tipologije i razumijevanje potreba i želja klijenata uz proces donošenja odluke prilikom kupnje, kao i razumijevanje i upravljanje zaposlenima, motivaciju i postavljanje ciljeva za osoblje. Fokus će biti usmjeren na teme emocionalne inteligencije i prilagođavanja neželjenim situacijama. Prezentirat će im se vještine i tehnike prodaje usluge i proizvoda te prepoznavanje interesa. Upoznat će ih se detaljnije s maloprodajom proizvoda i prednostima maloprodaje u salonima te važnosti vođenja kartica klijenata.

  • Uvjet za pristup usavršavanja: završena škola za frizere
  • Početak programa je listopad 2018. i realizira se unutar 3 mjeseca.
  • Cijena programa: 3.000,00 kn + PDV
  • Program se izvodi u 4look Academy, Rijeka, Žrtava fašizma 2b
  • U cijenu uključeno: predavanja, radionice, skripte, praksa, završni ispit i diploma "Frizer Senior"
  • Cijena ne uključuje lutku za rad koju svaki polaznik mora imati, a koju je moguće nabaviti po cijenu od 380,00 kn u 4look Store.
  • Mogućnosti plaćanja: gotovina, kreditna kartica 2-6 rata

Informacije o programu: Damir Matešković
Žrtava fašizma 2b, Rijeka
mobitel: 091/534 99 88
email: damir@4look.hr