Flamboyage efekt

Oduševila nas je vijest da OMBRE napokon izlazi iz mode, a stiže nam FLAMBOYAGE, nova tehnika pramenova kose „kao okupane suncem“.

Posljednjih godina imali smo priliku svjedočiti brojnim izvedbama ombrea – od onih koje su bile prekrasno izvedene do pukog dekoloriranja vrhova bez nijansiranja. Sada, kada je ombre napokon dosadio svima, stiže flamboyage. Sudeći po sličnom efektu na kosi i učinku pomlađivanja, zbog čega je već predmet obožavanja brojnih zvijezda, ova tehnika samo je nastavak revolucionarnih težnji u postizanju što prirodnijeg izgleda kose. Moguće je raditi  veće i manje kontraste na kosi, ali poanta je da kosa izgleda prirodno te se na ovaj način izbjegavaju 'prugasti' pramenovi gdje su prijelazi jasno vidljivi.

Flamboyage je tehnika bojanja pramenova, koja označava sjenčanje kose ili prirodan efekt sunca u kosi. Zasniva se na bojenju nasumično odabranih tankih pramenova izvučenih iz cijele površine kose.

Tajna savršeno tankih pramenova s efektom sjenčanja krije se baš u posebnim samoljepljivim prozirnim folijama koje omogućuju da se cijeli postupak bojenja pozorno prati, a bojanje izvede savršeno precizno.

Rezultat je lijepo stapanje pramenova i osnovne boje čime se postiže prirodni look kojeg je najteže postići, a njegovi učinci na izgled su mnogostruki jer ten lica postaje svježiji, izgled topliji i mekši, a posebno je zahvalan efekt pomlađivanja.

Oduvijek smo željeli stvoriti prirodne sjene na kosi, koje zovemo pramenovima, a da imamo slobodu kreirati vlastitu tehniku, izgled sjena i dubinu tonova. Ovom tehnikom možemo postići sjenčanje kose, negdje manje, negdje više, moderno, nosivo, POSEBNO.