Richard Thompson za 10. godišnjicu 4look koncepta

Richard Thompson je svoju karijeru započeo još sa 16 godina u Velikoj Britaniji, a već nekoliko godina kasnije počinje raditi u slavnoj akademiji Vidal Sasson te uskoro otvara i svoj prvi Mahogany salon. Osnovnu inspiraciju za svoje kolekcije Richard obično crpi iz odjeće, glazbe, interijera i arhitekture te konačno iz same prirode.

Za najnoviju kolekciju svoju inspiraciju pronašao je prije svega u radu koji je predstavio Alessandro Michele za Gucci, Demna Gvasalia za Vetements, Balenciaga i Olivier Rousteing za Balmain. Ravnoteža i stil koji ovi dizajneri postižu korištenjem boja i dekoracija ono su čemu Richard teži u svojim šišanjima i bojanjima pa tako u njegovoj kolekciji frizura možemo prepoznati utjecaj uskih i izrezanih crnih modela koje donosi Balenciaga, visoko dekorativnih, glamuroznih, rokersko boemskih Gucci kreacija te Balmain sexy sportske odjeće.

Moda je ove godine snažna i dominantna, što Richardova kolekcija za 2017. godinu predstavlja s grafičkom geometrijom, snažnim bojama, različitim bogatim teksturama i sukobljenom asimetrijom.