Sticky Meches - Papirnate ljepljive folije za izradu prirodnih pramenova

Međunarodni frizerski stilist Primož Keršič je s inovativnim folijama Sticky Meches započeo novo frizersko razdoblje u bojanju pramenova. Do sada na tržištu nije bilo proizvoda koji bi frizerima pružio toliko mogućnosti u igranju različitim tehnikama pramenova, te se odlučio da razvije nešto novo, nešto posebno,  nešto što omogućava da se boje prelijevaju te da se zadrži prirodni izgled kose uz još više elegancije i stila. Pri razvijanju Sticky Meches folija imao je na umu da razvije tehniku koja omogućava igranje te daje mogućnost izrade pramenova uz još više kreativnosti i inovativnosti. Tehnika omogućava frizerima stilistima veću produktivnost  s mogućnosti da se izrazi posebnost svakog klijenta, a u isto vrijeme daje jedan jedinstveni sistema koji omogućava razvoj frizerskog salona i rast poslovanja istoga.

Folije omogućavaju kreiranje bezbroj različitih nijansi,  koje se prelijevaju sa postojećom bojom kose te zadržavaju prirodni izgled uz poštivanje ljepote i zdravlja kose. Cilj je biti jedinstven i poseban, a sve to naravno uz doticaj mode i lijepog izgleda zdrave kose.

Sticky Meches papirnate  folije su jedinstvene. Proizvedene su iz ekološkoga papira, a imaju i FSC certifikat. Prilikom izrade nije uništeno niti jedno stablo, ljepilo je izrađeno na vodenoj osnovi te su lake za upotrebu. Frizer ima mogućnost  prilagođavanja dužine folije po želji i potrebi, jer dolaze u obliku rola.

Primož se odlučio na razvoj potpuno novog  i inovativnog proizvoda, jer na tržištu nije postojao odgovor na način bojanja kose uz prelijevanje nijansi po cijeloj dužini na jednostavan način uz poštivanje strukture kose i mogućnosti visokog sjaja pigmenta. Efekti, koje frizersko majstor postiže koristeći  Sticky Meches folijama su nježni i prirodni tonovi I prijelazi iako se lako postižu i kontrasti, uz visoku  kreativnost  samog frizera.

Sticky Meches – prirodan izgled, prelijevanje nijansi, više tonova boja uz  drugačiju i  visoku eleganciju za svakoga!